Tarih: Cum Şub 12, 2010 9:00 am Mesaj konusu: Y Ataner Yıldırım
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
GEÇ ÖĞRENİRİZ.
Değerli okurlar, kişisel gelişim yolculuğumuz sürüyor.Bu ay ünlü yazar Jackson Brown’un itiraflarını göreceğiz ve ertelenmiş yaşamların pişmanlıklarına tanık olacağız ve bazı şeyleri geç öğrendiğimizin farkına varacağız:
66 yaşında, nazik olmanın gerçekte bana hiçbir maliyeti olmadığını öğrendim.
42 yaşımda, işten kovulmanın iyi bir gelişme olduğunu fark ettim.
Para sahibi olmanın en zor yolunun, zengin bir kızla evlenmek olduğunu öğrendiğimde 42 yaşındaydım.
Okulda büyük bir sıkıntım varsa, evdeki daha büyük bir sıkıntının yüzünden olduğunu
anladığımda sadece 11 yaşındaydım.
Başarının yolunun kendine güvenden geçtiğini öğrendiğimde 42 yaşındaydım.
İnsanların çoğunun dürüst olduğunu öğrendiğimde, 82 yaşındaydım.
Çalışanlarınıza iyi davranırsanız, onların da müşterilerinize iyi davranacağını 49 yaşında öğrendim.
Nezaketin, mükemmel olmaktan daha önemli olduğunu öğrendiğimde 70 yaşında idim.
Zevk alınan işin, aslında en büyük eğlence olduğunu öğrendiğimde, yaşım 29 du.
Lüksün ve konforun, daha fazla mutluluk anlamına gelmediğini öğrendiğimde, yaşım 55 ti.
Hayvanların bazen insanlardan yakın olduğunu öğrendiğimde, sadece 15 yaşındaydım.
Çok iyi öğrenim görmüş ve çok iyi niyetli doktorun bile teşhislerinde yanılabildiğini gördüğümde 58 yaşındaydım.
Hiddetle her şeyin kötü yönetileceğini gördüğümde, yaşım 53 tü.
74 yaşında, insanın en değerli hazinesinin itibar görmek olduğunu anladım.
51 yaşında, herkesin gülümsediği zaman çok çekici hale geldiğinin farkına vardım.
Sizden daha başarısız kişilerle, başarınızı tartışmanın anlamsız olduğunu öğrendiğimde 53 yaşındaydım.
Kimsenin sır saklamayacağını öğrendiğimde 17 yaşında idim.
88 Yaşında, günlerin uzun , hayatın kısa olduğunu öğrenmiştim.
Ne pahasına olursa olsun verilen sözlerin mutlaka tutulması gerektiğini öğrendiğimde 81 yaşında idim.
92 yaşında,hayatta verilen en önemli kararın evleneceğimiz kişi hakkında verildiğini anlamıştım.
Kazanılacak bir şeyin olmadığını, bir savaşa girmenin anlamsızlığını öğrendiğimde 53 yaşında idim.
Bu forumda yeni konular açabilirsiniz Bu forumdaki mesajlara cevap verebilirsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız